Bästa stigcyklingen i Östersund

 
 

HELENA ENQVIST TIPSAR OM STIGCYKLING

Helena Enqvist, cykelprofilen, bloggaren och poddmakaren, skriver om en stad som bubblar av cykling och en bikepark utan lift. Läs hennes senaste blogginlägg där hon samlar hon sina bästa turtips i och kring Östersund för Mountainbike-SM. 

 

Upplev den fina stigcyklingen i Östersund

Mountainbike-SM kommer till Östersund eller närmare bestämt Frösön, ön som kopplas samman med en liten bro från Östersund. Staden vid vattnet med fjällen som fond. I juli när SM kommer att gå av stapeln under sina fem dagar är det som allra vackrast här. De gröna ängarna med alla blommor och den blå mäktiga Storsjön.

Östersund är en stad som bubblar av cykling och har så många fina pärlor att upptäcka. Det är oftast korta transportsträckor innan stigarna tar vid och cyklingen är varierad. Från de enkla släta stigarna i spikbodarnaområdet till de lite mer rotiga på Frösöns västra och östra sida. Strax utanför stan ligger cykeleldoradot Fugelsta. Där i ett skogsområde har eldsjälar byggt stigar i många år. Lite som en bikepark men utan lift och där alla kan hitta något de tycker om...   Läs hela blogginlägget

Fler nyheter:

Mountainbike-SM till Östersund

Bo på Sportscamp